Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met gebakken mul, zongedroogde tomaatjes
PT60M
Spaghetti met gebakken mul, zongedroogde tomaatjes
Een heerlijk spaghetti met gebakken mul, zongedroogde tomaatjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met gebakken mul, zongedroogde tomaatjes te bereiden
1. Indien je verse pasta maakt doe dan de tarwebloem met de 7 eieren in de kitchen-aid en kneed er een deeg van m.b.v. de deeghaken. Zet de handmatige pastamachine klaar en kneed het deeg verder soepel met de brede rollers. Begin bij een hoog nummer en werk door naar steeds dunnere lappen deeg door de rollers steeds naar een lager nummer te verplaatsen. Bestrooi de lappen pastadeeg geregeld met de bloem. Als je lange, brede lappen soepel deeg hebt gemaakt, plaats je de spaghettirollers op de machine en draai je de lappen deeg erdoor. Leg de spaghetti op schone theedoeken en bestrooi luchtig met de bloem.
2. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de pepertjes, de knoflook, de zongedroogde tomaat en de olijven op een matig vuur gedurende enkele minuten. Voorzichtig met de pepertjes, neem er maar 2 wanneer je niet van pittig houdt. Let op dat de knoflook niet te bruin wordt.
3. Giet de wijn erbij en laat het geheel nog 5 min. zachtjes stoven.
4. Kant en klare spaghetti: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking ‘al dente’ .
5. Verse pasta: breng in een ruime pan water met zout en een scheut olijfolie aan de kook. Voeg de verse spaghetti toe als het water kookt. Kook het geheel maar enkele minuten.
6. Bak de mul eerst op de huid en dan pas de andere kant tot hij gaar is. Smaak af met peper en zout.
7. Voeg de spaghetti en de peterselie bij het tomatenolijven mengsel en vermeng alles goed en voeg nog een scheut olijfolie toe. Smaak af met peper en zout.
Presentatie:
1. Gebruik diepe borden die goed verwarmd zijn.
2. Leg in ieder bord een bergje spaghetti en plaats daar de mulfilet op met de velkant naar boven
3. Leg 2 bieslookstengels kruislings op de mul
2. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de pepertjes, de knoflook, de zongedroogde tomaat en de olijven op een matig vuur gedurende enkele minuten. Voorzichtig met de pepertjes, neem er maar 2 wanneer je niet van pittig houdt. Let op dat de knoflook niet te bruin wordt.
3. Giet de wijn erbij en laat het geheel nog 5 min. zachtjes stoven.
4. Kant en klare spaghetti: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking ‘al dente’ .
5. Verse pasta: breng in een ruime pan water met zout en een scheut olijfolie aan de kook. Voeg de verse spaghetti toe als het water kookt. Kook het geheel maar enkele minuten.
6. Bak de mul eerst op de huid en dan pas de andere kant tot hij gaar is. Smaak af met peper en zout.
7. Voeg de spaghetti en de peterselie bij het tomatenolijven mengsel en vermeng alles goed en voeg nog een scheut olijfolie toe. Smaak af met peper en zout.
Presentatie:
1. Gebruik diepe borden die goed verwarmd zijn.
2. Leg in ieder bord een bergje spaghetti en plaats daar de mulfilet op met de velkant naar boven
3. Leg 2 bieslookstengels kruislings op de mul