Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met kokkels en chorizo
PT35M
Spaghetti met kokkels en chorizo
Een heerlijk spaghetti met kokkels en chorizo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Boursin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met kokkels en chorizo te bereiden
Was de jonge uien en snijd ze in dunne plakjes. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd hem in dunne schijfjes. Was en hak de peterselie fijn.
Kook de spaghetti in een grote hoeveelheid gezouten water.
Laat de boter en de olie smelten in een kookpot en fruit de uien gedurende 5 min.
Doe er vervolgens de tomaten, de saffraan en de witte wijn bij en laat gedurende 5 minuten op een hoog vuur inkoken. Doe er de chorizo en de kokkels bij.
Dek af en laat koken totdat de kokkels open zijn.
Giet de spaghetti af, doe hem terug in de kookpot, doe er de Boursin bij en laat smelten op een zacht vuur.
Meng met de kokkels, verdeel over 4 borden en bestrooi met gehakte peterselie.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd hem in dunne schijfjes. Was en hak de peterselie fijn.
Kook de spaghetti in een grote hoeveelheid gezouten water.
Laat de boter en de olie smelten in een kookpot en fruit de uien gedurende 5 min.
Doe er vervolgens de tomaten, de saffraan en de witte wijn bij en laat gedurende 5 minuten op een hoog vuur inkoken. Doe er de chorizo en de kokkels bij.
Dek af en laat koken totdat de kokkels open zijn.
Giet de spaghetti af, doe hem terug in de kookpot, doe er de Boursin bij en laat smelten op een zacht vuur.
Meng met de kokkels, verdeel over 4 borden en bestrooi met gehakte peterselie.