De pasta zal wel niet "al dente" zijn.
Geef dit gerecht bij kip- of vleesschotels.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghettirijst uit de wok
PT40M
Spaghettirijst uit de wok
Een heerlijk spaghettirijst uit de wok recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Koken met de wok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghettirijst uit de wok te bereiden
1. De olie in de wok verhitten en de rijst en spaghetti toevoegen. Dan op matig vuur al roerend wat laten kleuren.
2. Sesamzaadjes toevoegen en alles zachtjes goudbruin laten kleuren
3. Dan bieslook + zout + peper erbij en 3 dl van de bouillon erbij gieten.
4. De sojasaus erbij, roeren en aan de kook brengen.
5. Afdekken en ± 20 minuten zachtjes laten koken tot rijst en pasta gaar zijn en de bouillon opgenomen is.
Als het nodig is nog wat bouillon toevoegen. Rijst en pasta niet uit laten drogen tijdens het koken.
6. Het gerecht dan van het vuur halen, met een vork wat losroeren en bestrooien met peterselie.
2. Sesamzaadjes toevoegen en alles zachtjes goudbruin laten kleuren
3. Dan bieslook + zout + peper erbij en 3 dl van de bouillon erbij gieten.
4. De sojasaus erbij, roeren en aan de kook brengen.
5. Afdekken en ± 20 minuten zachtjes laten koken tot rijst en pasta gaar zijn en de bouillon opgenomen is.
Als het nodig is nog wat bouillon toevoegen. Rijst en pasta niet uit laten drogen tijdens het koken.
6. Het gerecht dan van het vuur halen, met een vork wat losroeren en bestrooien met peterselie.