Recept
« Terug naar recepten
Spanakotyropitakia (Spinaziepasteitje met kaas)
PT60M
Spanakotyropitakia (Spinaziepasteitje met kaas)
Een heerlijk spanakotyropitakia (spinaziepasteitje met kaas) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spanakotyropitakia (Spinaziepasteitje met kaas) te bereiden
Bak de sjalotjes in de olie en voeg de goed gewassen en grofgesneden spinazie met wat zout en peper er aan toe, en laat het nog 10 minuten pruttelen.
Daarna voeg je de feta, de opgeklopte eieren en de nootmuskaat toe.
Snij 1 plakje bladerdeeg doormidden en vet ze met een in olie gedoopt kwastje in.
Doe een lepeltje vulling op het uiteinde van elk half plakje bladerdeeg en rol ze op. ( zorg dat de vulling er niet uitkomt )
Bak deze in ongeveer 35 minuten op 170 ºC.
Serveertip: voorgerecht voor 5-6 personen
Daarna voeg je de feta, de opgeklopte eieren en de nootmuskaat toe.
Snij 1 plakje bladerdeeg doormidden en vet ze met een in olie gedoopt kwastje in.
Doe een lepeltje vulling op het uiteinde van elk half plakje bladerdeeg en rol ze op. ( zorg dat de vulling er niet uitkomt )
Bak deze in ongeveer 35 minuten op 170 ºC.
Serveertip: voorgerecht voor 5-6 personen