Recept
« Terug naar recepten
Speck spätzle
PT40M
Speck spätzle
Een heerlijk speck spätzle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
tros kompas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speck spätzle te bereiden
Maak een beslag van de bloem, eieren, melk en olie en het water en zout en laat het even rusten.
Breng water aan de kook, lepel kleine hoopjes van het beslag erin, laat deze ca. 3 minuten garen (houd het water aan de kook!) en laat deze spätzle daarna uitlekken in een vergiet.
Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Snijd het spek in dunne reepjes en de champignons in partjes.
Verhit de boter, bak hierin de worsten, haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes.
Voeg de uien, het spek, de champignons en de spätzle toe aan de bakboter en bak alles krokant.
Hak de peterselie fijn.Rangschik de ingrediënten op warme borden en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.
Breng water aan de kook, lepel kleine hoopjes van het beslag erin, laat deze ca. 3 minuten garen (houd het water aan de kook!) en laat deze spätzle daarna uitlekken in een vergiet.
Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Snijd het spek in dunne reepjes en de champignons in partjes.
Verhit de boter, bak hierin de worsten, haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes.
Voeg de uien, het spek, de champignons en de spätzle toe aan de bakboter en bak alles krokant.
Hak de peterselie fijn.Rangschik de ingrediënten op warme borden en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.