Opdienen zo bij de koffie bv.
Als nagerecht serveren met een bolletje vanille-ijs en wat slagroom.
Recept
« Terug naar recepten
Speculaas met Spijs en Reinet
PT120M
Speculaas met Spijs en Reinet
Een heerlijk speculaas met spijs en reinet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaas met Spijs en Reinet te bereiden
1).Beslag maken door de bloem te mengen met de suiker, speculaaskruiden, kaneel en zout. Hier de boter met 2 messen door werken en daarna kneden met plastic handschoenen aan (het deeg mag niet "warm" worden) en maken tot een homogeen mengsel, zonder dat het helemaal is doorgekneed. Maak een bal van het beslag, leg in een kom met een doek er over heen en laat in de ijskast koud worden in ongeveer 45 minuten.
2).Springvorm invetten met gesmolten boter en het koude deeg op bodem en tegen rand drukken.
3).Dan komt een laagje spijs van de helft van de spijs
4).Dan de goed gedroogde appelschijfjes op de spijs leggen en daaroverheen komt weer een plak spijs met de andere helft .
5).Dit geheel in de oven op 180°C in 45 minuten gaar bakken.
6).Uit de oven halen en afmaken met appelgelei en
bestrooien met amandelschaafsel en pistache-kruim.
2).Springvorm invetten met gesmolten boter en het koude deeg op bodem en tegen rand drukken.
3).Dan komt een laagje spijs van de helft van de spijs
4).Dan de goed gedroogde appelschijfjes op de spijs leggen en daaroverheen komt weer een plak spijs met de andere helft .
5).Dit geheel in de oven op 180°C in 45 minuten gaar bakken.
6).Uit de oven halen en afmaken met appelgelei en
bestrooien met amandelschaafsel en pistache-kruim.