Er komt nog een staartje :D
Deze pannenkoeken bakte Oma speciaal voor Opa.
Opa was melboer dus altijd buiten.
De spekpannenkoek bakte zij dan ook alleen in de winter,dan kun je ook wel een beetje vet gebruiken.
Tenminste Opa wel
Recept
« Terug naar recepten
Spekpannekoek
PT30M
Spekpannekoek
Een heerlijk spekpannekoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oma
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spekpannekoek te bereiden
De bloem en het zout goed vermengen;
een kuiltje in de bloem maken,
hierin het ei breken .
De gist aanmengen met iets lauwe melk
en met de helft van de lauwe melk een
kuiltje schenken . Van het midden uit roerende ,
een dik beslag maken en dit enige min. beslaan .
Goed roerende het beslag langzamerhand met
de pverige lauwe melk verdunnen,tot weer een
glad beslag verkregen is,dat als een koord van de lepel afloop.
Het beslag toedekken en op een tamelijke warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.
Het rookspekin dunne plakjes snijden en in een
grote koekepan langzaam laten uitsmelten .
Het spek met het vet in een kommetje doen.
Voor elke pannekoek wat spekvet heet laten worden ,
hierin 1/4 of 1/5 deel van het beslag gieten en dit snel
over de gehele panbodem laten uitvloeien.
Op het beslag hier en daar enige stukjes spek leggen.
De pannekoek netjes op elkaar en warm geven,
met suiker of stroop.
een kuiltje in de bloem maken,
hierin het ei breken .
De gist aanmengen met iets lauwe melk
en met de helft van de lauwe melk een
kuiltje schenken . Van het midden uit roerende ,
een dik beslag maken en dit enige min. beslaan .
Goed roerende het beslag langzamerhand met
de pverige lauwe melk verdunnen,tot weer een
glad beslag verkregen is,dat als een koord van de lepel afloop.
Het beslag toedekken en op een tamelijke warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.
Het rookspekin dunne plakjes snijden en in een
grote koekepan langzaam laten uitsmelten .
Het spek met het vet in een kommetje doen.
Voor elke pannekoek wat spekvet heet laten worden ,
hierin 1/4 of 1/5 deel van het beslag gieten en dit snel
over de gehele panbodem laten uitvloeien.
Op het beslag hier en daar enige stukjes spek leggen.
De pannekoek netjes op elkaar en warm geven,
met suiker of stroop.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
mia7 zegt:
Nog een fijne avond,
groetjes Mia.
slaatje zegt:
mia7 zegt:
Succes,..als door de week heen magertjes aan doet,mag deze pannenkoek best wel voor een keer,hij is echt de moeite waard hoor.En vooral nu weer met de koude dagen.Dan is ie heeeeeeeerlijk !!:p
Eet smakelijk ,
Groetjes Mia
slaatje zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Groetjes gerda ;):p
hansboeyink zegt: