KookJij

Sperziebonen met hazelnootboter

Een heerlijk sperziebonen met hazelnootboter recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sperziebonen met hazelnootboter te bereiden

Hak de hazelnoten fijn in de vijzel en rooster deze in een droge koekenpan goudbruin. Was en hak de peterselie en bieslook fijn. Roer in een kom de zachte boter met de hazelnoten, peterselie, bieslook, citroensap, zout en peper tot een romige notenboter.
Maak de sperziebonen schoon . Kook de bonen in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Giet de bonen af, doe ze in een schaal en schep er kleine klontjes hazelnootboter door

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Sorry Tineke, Ik merk nu pas dat ik je niets heb laten weten. Dat komt omdat we daarna naar de VS zijn gegaan en toen ben ik het helemaal vergeten. Maar wij vonden het wel lekker en ik heb het daarna nogmaals bereid. Ja, smaken verschillen, hé?:p:D
jankrijger

jankrijger zegt:
Helaas ben ik niet enthousiast over dit bijgerecht. Ik vind persoonlijk de notensmaak niet echt lekker combineren met de sperciebonen.:(
boomer

boomer zegt:
Ben heel benieuwd hoe je het vind Fabita,
gr. Tineke
fabita

fabita zegt:
Lijkt me heel lekker. Ik gebruik ook vaak noten in mijn gerechten. Voor mij hoeven ze niet al te fijn gemalen te zijn. Ik zal het van de week proberen en laat je het wel weten.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hoe fijn moet je de hazelnoten hakken?Moet je ze eerst fijnmaken met een vijzel en dan op de Indonesische manier fijnwrijven in een tjôbek (Indon.vijzel=ronde stenen "schotel")tot er geen korreltjes meer zijn?Lijkt mij niet prettig als je harde stukjes in je mond krijgt...