Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonensalade met feta en basilicum
PT20M
Sperziebonensalade met feta en basilicum
Een heerlijk sperziebonensalade met feta en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonensalade met feta en basilicum te bereiden
Maak de sperziebonen schoon, breek ze in stukjes van ± 3 cm en kook ze in ± 20 minuten gaar in een pan met water en zout.
Pel intussen de ui en snipper deze fijn.
Klop in een schaaltje een sausje van de azijn, olie, peper en zout en de gesnipperde ui.
Giet de bonen af en laat ze afkoelen in een slaschaal.
Schep het sausje erdoor.
De feta in kleine blokjes snijden en samen met de basilicum door de bonen scheppen.
Laat de salade minstens 2 uur intrekken in de koelkast.
Haal de salade een kwartiertje voor gebruik uit de koelkast.
Pel intussen de ui en snipper deze fijn.
Klop in een schaaltje een sausje van de azijn, olie, peper en zout en de gesnipperde ui.
Giet de bonen af en laat ze afkoelen in een slaschaal.
Schep het sausje erdoor.
De feta in kleine blokjes snijden en samen met de basilicum door de bonen scheppen.
Laat de salade minstens 2 uur intrekken in de koelkast.
Haal de salade een kwartiertje voor gebruik uit de koelkast.