Dit slaatje doet het bij ons altijd goed, en is ook goed te doen met een restje boontjes van de vorige dag.
Recept
« Terug naar recepten
Sperzieboontjessalade
PT30M
Sperzieboontjessalade
Een heerlijk sperzieboontjessalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperzieboontjessalade te bereiden
Kook de sperzieboontjes een uur tevoren beetgaar en laat goed afkoelen.
Snijd het uitje in zeer dunne ringetjes.
Snijd ook het 1/2 pepertje in zeer dunne reepjes.
Snijd de trostomaatjes halfdoor.
Meng de mayonaise met de peperreepjes, peper en zout naar smaak.
Meng de boontjes met het sausje en de uiringen, en doe dit in een mooie schaal. Garneer met de tomaatjes en peterselie die je kleingesnaden hebt.
Snijd het uitje in zeer dunne ringetjes.
Snijd ook het 1/2 pepertje in zeer dunne reepjes.
Snijd de trostomaatjes halfdoor.
Meng de mayonaise met de peperreepjes, peper en zout naar smaak.
Meng de boontjes met het sausje en de uiringen, en doe dit in een mooie schaal. Garneer met de tomaatjes en peterselie die je kleingesnaden hebt.