KookJij

Spinazie-zalmrol

Een heerlijk spinazie-zalmrol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: H. van der Schee 281013
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie-zalmrol te bereiden

Ontdooi de spinazie.
Kluts het ei en meng dit met de spinazie.
Doe bakpapier op de bakplaat en verdeel de spinazie gelijkmatig over de bakplaat.
Vverdeel de geraspte kaas over de spainazie.
Zet dit in de oven op 180°C tot de kaas goed gesmolten is.
Haal het uit de oven en laat het goed afkoelen.
Als het goed afgekoelt is, smeer je de roomkaas over de spinazie/kaas.
Verdeel de gerookte zalm over het geheel en rol dit op in de aluminiumfolie en leg de rol minimaal 8 uur in de koelkast.
Geef per persoon een bord met daarop een pluk rucola sla en een paar door de midden gesneden sherrytomaatjes.
Snij van de spinazie/zalm rol in plakken van 3 cm en maak het geheel af met gemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Beste Peer,
Ik heb het recept aangepast. Bedankt voor de oplettendheid. Ik heb het recept van een collega gekregen en die had de spinazie vergeten. Het ligt er in elk geval aan hoe groot je bakblik is. In elk geval geen spinazie a la bloop!

Groet,
Sascha
Peer

Peer zegt:
Bij de bereiding staat "ontdooi de spinazie", maar dit staat niet bij de ingredienten. Welke diepvriesspinazie wordt er bedoeld en welke hoeveelheid?