Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesoep met kokosmelk
PT35M
Spinaziesoep met kokosmelk
Een heerlijk spinaziesoep met kokosmelk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesoep met kokosmelk te bereiden
Spoel de prei, vewijder de slechte bladeren en snij in ringen.
Spoel de spinazie, laat goed uitlekken en hak grof.
Pel de knoflook en hak fijn.
Spoel de chilipeper, verwijder de zaadjes en snij in fijne ringetjes.
Fruit de chilipeper samen met de knoflook, de gember en de preiringen zo'n 2 à 3 minuten in hete olie.
Blus met de bouillon en de kokosmelk en laat alles nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg ten slotte de spinazie toe, roer en breng op smaak met zout en cayennepeper. Serveer meteen.
Spoel de spinazie, laat goed uitlekken en hak grof.
Pel de knoflook en hak fijn.
Spoel de chilipeper, verwijder de zaadjes en snij in fijne ringetjes.
Fruit de chilipeper samen met de knoflook, de gember en de preiringen zo'n 2 à 3 minuten in hete olie.
Blus met de bouillon en de kokosmelk en laat alles nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg ten slotte de spinazie toe, roer en breng op smaak met zout en cayennepeper. Serveer meteen.