Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes beignets
PT50M
Spruitjes beignets
Een heerlijk spruitjes beignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes beignets te bereiden
De spruitjes schoonmaken en ze koken in gezouten water. Goed laten uitlekken en door een fijne zeef duwen.
De melk en het water aan de kook brengen met de boter. Wanneer het mengsel kookt, er in één keer de bloem en het aardappelzetmeel bijvoegen. Goed roeren tot er zich een droge deegbal vormt die van de wanden van de pan loslaat.
De pan van het vuur nemen en één na één de eieren door het deeg roeren (het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen). Het deeg op smaak brengen en er de spruitjes doorroeren tot een homogeen mengsel.
Met behulp van twee lepels hoopjes van het mengsel in hete frituurolie laten glijden en laten bakken tot de beignets bovendrijven en goudgeel zijn.
De melk en het water aan de kook brengen met de boter. Wanneer het mengsel kookt, er in één keer de bloem en het aardappelzetmeel bijvoegen. Goed roeren tot er zich een droge deegbal vormt die van de wanden van de pan loslaat.
De pan van het vuur nemen en één na één de eieren door het deeg roeren (het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen). Het deeg op smaak brengen en er de spruitjes doorroeren tot een homogeen mengsel.
Met behulp van twee lepels hoopjes van het mengsel in hete frituurolie laten glijden en laten bakken tot de beignets bovendrijven en goudgeel zijn.
feyenoordmama zegt:
en een gebakken spekblokje?
:?