Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes met Ansjovis, Kappertjes en Noten
PT90M
Spruitjes met Ansjovis, Kappertjes en Noten
Grote smaak-contrasten, dus uit Amerika? Ja, dat klopt, van mijn collega uit Indiana.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes met Ansjovis, Kappertjes en Noten te bereiden
- Doe de spruitjes in een grote kom met 45 cc olie en de peper en zorg er voor dat de spruitjes goed bedekt zijn met een laagje olie.
- Leg de spruitjes op de bakplaat in één laag in het midden van de oven en laat de spruitjes minimaal 45 minuten bakken, zodat ze zacht zijn geworden met hier en daar zwarte plekjes.
- Doe in de kom de azijn, de mosterd, en de bruine basterdsuiker en roer dat goed door elkaar. Daar gaat bij de rest van de olie. Klop dat goed door elkaar tot het een soort van mayonaise-achtige structuur heeft gekregen.
- Nu mag er bij de knoflook, de sjalot en de ansjovisjes en weer flink peper. Kloppen om de mayo-achtige structuur niet te verliezen.
- Dan worden de nootjes er door geklopt en tenslotte de geroosterde spruitjes.
- ***Je kunt het van te voren klaar maken, maar dat behoeft wel enige voorbereiding: De spruitjes en de mayo-achtige saus met nootjes moeten pas op het laatstee moment bij elkaar gedaan worden. Je moet dus beide delen van het recept apart verwarmen (de saus onder flink kloppen) de spruitjes kunnen een minuut of 5 â 10 in de oven bijgewarmd worden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Wat je er bij drinkt hangt een beetje af van wat je er bij eet.