Recept
« Terug naar recepten
Spruitjespizza met mozzarella en pijnboompitten
PT60M
Spruitjespizza met mozzarella en pijnboompitten
Een heerlijke combi
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
750 kCal energie
29 Gram eiwit
34 Gram vet
82 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
34 Gram vet
82 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
spruitjesjanatuurlijk
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjespizza met mozzarella en pijnboompitten te bereiden
Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes 5 minuten in water met zout en giet ze af. Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 dl lauw water en 1½ eetlepel olie in. Kneed met de mixer tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de met bakpapier beklede bakplaat ermee. Druk het deeg goed in de hoekjes. Strijk de tomatensaus erover uit en verdeel er de spruitjes en de mozzarellakaasjes over. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lepel er met een theelepeltje pesto over en bestrooi met de pijnboompitten. Druppel de rest van de olie erover. Bak de pizza in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen, verdeel er de in reepjes gesneden basilicum over. Snijd hem in stukken er serveer direct.
derbyke zegt: