KookJij

Spruitjesschotel

Een heerlijk spruitjesschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tijdschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjesschotel te bereiden

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze 10 min. met een mespuntje zout. Was de spruitjes en doe ze met de spekjes en de bouillon in de pan en breng het aan de kook, sluit de pan.

Was de worst en leg het in de pan.

Maak in het kommetje een papje van bacilicumpoeder, nootmuskaat en koud water.

Controleer als de inhoud van de pan nog 10 min. heeft gekookt of de inhoud gaar is.

Neem de worst uit de pan.
Schenk wat van het kookvocht bij het kruidenpapje en meng er naar smaak peper zout worcestersaus door en doe het in de pan en even omscheppen.

Snijd dan de worst in plakjes.
Schud de tomaten door de pan serveer het in een mooie schaal, en garneer het met de worst en de geraspte kaas.


Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Pure spruitjes kreeg ik er bij de kinderen er niet in, maar deze wel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carmen

Carmen zegt:
Hallo Liske, het is een oud recept, toen hadden ze alleen worst van de slager en die moet je wassen. En de basilicumoeder is wel te koop bij ons op de markt, maar vers even heel fijn snijden, maar dan weet ik niet precies hoeveel, ik denk een handje vol. Groetjes Carmen.
liske

liske zegt:
Basilicumpoeder heb ik nooit van gehoord, gebruik het altijd vers, anders zit er geen smaak aan. En rookworst van tevoren wassen?? nooit gehoord!
Carmen

Carmen zegt:
Ja Hans zo maak je spruitjes lekker, ik stuur nog wel wat meer, van gewone groentes maar dan net even anders.

Groetjes Carmen.:):):)
hans

hans zegt:
Heb het klaar gemaakt en smaakt heerlijk, voor herhaling vatbaar.
sensowier

sensowier zegt:
Nee, het moeten hele stukjes blijven.
Een vastkokende aardappel is het beste.
Maar prik regelmatig voor de garing, soms is het maar een paar minuutjes en dan zijn ze goed.
Het is moeilijk om de juiste tijd aan te geven omdat elke aardappel anders is.
Succes Carmen.
apu

apu zegt:
Oke, lijkt me echt lekker! Bedankt voor de reactie, ik ga het vandaag maken, alleen kook ik de aardappels korter anders word het pap, of is dat de bedoeling?:p:)
Carmen

Carmen zegt:
Apu, alles gaat in één pan.
Dus eerst de aardappelen koken 10min. dan de spruitjes erop weer 10min. en dan kijken of alles bijna gaar is, dan de worst erop en nog 10.min stoven.
Was het inderdaad vergeten het erbij te zetten.
Sorry, groetjes Carmen.
apu

apu zegt:
Lijkt me lekker, ga ik deze week eens proberen:) maar wat doe je met de aardappelen? Apart erbij serveren?:)