KookJij

Stamppot van witte kool of savooiekool

Een heerlijk stamppot van witte kool of savooiekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het Nieuwe Kookboek. 1982
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot van witte kool of savooiekool te bereiden

De aardappelen schillen en wat kleiner snijden.
Het water in een grote pan met wat zout aan de kook brengen en de aardappels en kool in het kokende water doen en weer aan de kook brengen.
Laat alles op zacht vuur koken tot ze naar jouw smaak gaar zijn (± 20 minuten a half uur)
Afgieten maar het kookvocht bewaren als je die ipv melk gebruikt.
Aardappels en kool fijnstampen en door elkaar roeren.
Roer dan de boter + kookvocht of hete melk + kaas door de stamppot.
Op smaak brengen met peper.
Direct serveren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

In plaats van kaas kun je natuurlijk ook rookworst nemen.
Ook lekker erbij zijn verse saucijsjes die je even apart bakt.
De aardappels en kool kun je ook apart koken indien gewenst en daarna bij elkaar stampen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Gelukkig niet.;)
Anna

Anna zegt:
Nobody is perfect, haha!;);)
fabita

fabita zegt:
Mijn excuses aan de dames, een foutje van mijn kant :(
Is al verbeterd. Bedankt dat je het opgemerkt hebt.:p
gea

gea zegt:
Hoi, die anderhalf uur...:meen je dat nou, of vonden die dames dat TOEN?:(, groetjes, Gea:)