In plaats van kaas kun je natuurlijk ook rookworst nemen.
Ook lekker erbij zijn verse saucijsjes die je even apart bakt.
De aardappels en kool kun je ook apart koken indien gewenst en daarna bij elkaar stampen.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot van witte kool of savooiekool
PT40M
Stamppot van witte kool of savooiekool
Een heerlijk stamppot van witte kool of savooiekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Nieuwe Kookboek. 1982
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot van witte kool of savooiekool te bereiden
De aardappelen schillen en wat kleiner snijden.
Het water in een grote pan met wat zout aan de kook brengen en de aardappels en kool in het kokende water doen en weer aan de kook brengen.
Laat alles op zacht vuur koken tot ze naar jouw smaak gaar zijn (± 20 minuten a half uur)
Afgieten maar het kookvocht bewaren als je die ipv melk gebruikt.
Aardappels en kool fijnstampen en door elkaar roeren.
Roer dan de boter + kookvocht of hete melk + kaas door de stamppot.
Op smaak brengen met peper.
Direct serveren.
Het water in een grote pan met wat zout aan de kook brengen en de aardappels en kool in het kokende water doen en weer aan de kook brengen.
Laat alles op zacht vuur koken tot ze naar jouw smaak gaar zijn (± 20 minuten a half uur)
Afgieten maar het kookvocht bewaren als je die ipv melk gebruikt.
Aardappels en kool fijnstampen en door elkaar roeren.
Roer dan de boter + kookvocht of hete melk + kaas door de stamppot.
Op smaak brengen met peper.
Direct serveren.
fabita zegt: