Recept
« Terug naar recepten
Stapelaar van schorseneren en krab
PT75M
Stapelaar van schorseneren en krab
Een heerlijk stapelaar van schorseneren en krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stapelaar van schorseneren en krab te bereiden
1. Schil de schorseneren en kook ze beetgaar in ca. 12 minuten in melk met wat zout.
Klop de crème fraiche iets op. Breng dit op smaak met peper en zout.
Snijd de gekookte schorseneren in staven van ca. 5 cm. Breng ze op smaak met de crème fraiche.
Laat de gekookte krabpoten ontdooien en stapel ze op met de schorseneren, zoals op de foto.
Schil de pastinaak en blijf daarna 'doorschillen', zodat er plakjes ontstaan.Frituur deze plakjes 5 minuten goudbruin in olie van 160 graden.
Snijd de bleekselderij in reepjes.
Snipper de sjalot.
Steek deze gebakken pastinaak met in reepjes gesneden bleekselderij bij de schorseneren.
Vermeng de blokjes courgette, de pijnboompitten en het gesnipperde sjalotje.
Voeg de olie en de gehakte peterselie toe en breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel deze dressing langs het gerecht.
Klop de crème fraiche iets op. Breng dit op smaak met peper en zout.
Snijd de gekookte schorseneren in staven van ca. 5 cm. Breng ze op smaak met de crème fraiche.
Laat de gekookte krabpoten ontdooien en stapel ze op met de schorseneren, zoals op de foto.
Schil de pastinaak en blijf daarna 'doorschillen', zodat er plakjes ontstaan.Frituur deze plakjes 5 minuten goudbruin in olie van 160 graden.
Snijd de bleekselderij in reepjes.
Snipper de sjalot.
Steek deze gebakken pastinaak met in reepjes gesneden bleekselderij bij de schorseneren.
Vermeng de blokjes courgette, de pijnboompitten en het gesnipperde sjalotje.
Voeg de olie en de gehakte peterselie toe en breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel deze dressing langs het gerecht.