Recept
« Terug naar recepten
Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus
PT45M
Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus
Een heerlijk steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus te bereiden
Maak de champagnegratinsaus: sueer de sjalot, bevochtig met de champagne en 1 dl room. Laat inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de andere helft van de room opgeklopt toe samen met de eidooier en de mosterd. Kruid en werk af met citroen.
Maak de pompoencrème: meng de gekookte pompoen met de bloem en de boter, verwarm op het vuur tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het eitje toe. Meng terug tot een gladde massa .
Smeer de pompoencrème op de geportioneerde steenbolk. Gaar 20 min. in een voorverwarmde oven op 70°C.
Dreseer op een bord, overgiet met de champagnegratinsaus en kleur kort onder de gril.
Werk af met de gekookte pastinaak, gekookte baby savooi en de garnalen.
Maak de pompoencrème: meng de gekookte pompoen met de bloem en de boter, verwarm op het vuur tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het eitje toe. Meng terug tot een gladde massa .
Smeer de pompoencrème op de geportioneerde steenbolk. Gaar 20 min. in een voorverwarmde oven op 70°C.
Dreseer op een bord, overgiet met de champagnegratinsaus en kleur kort onder de gril.
Werk af met de gekookte pastinaak, gekookte baby savooi en de garnalen.