Bij grotere aardappels maak ik soms wel 2 gaatjes en vul ik die dan zo op.
Smaakt lekker bij gegrild vlees, maar ook vis. Geef er een lekkere salade bij.
Voor de kleinkinderen steek ik vóór het serveren wel eens een vlaggetje of een (ijs)parapluutje op de cilinder.
Recept
« Terug naar recepten
Stiekemerds - Knoflookaardappelen
PT80M
Stiekemerds - Knoflookaardappelen
Een heerlijk stiekemerds - knoflookaardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse Keuken Aardappelgerechten 1985
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stiekemerds - Knoflookaardappelen te bereiden
Oven op 175°C. C
De knoflookteentjes boven een kommetje uitpersen en boter + peterselie + zout en peper erdoor roeren. Even apart zetten.
De aardappels schillen, wassen en droogdeppen.
Met een appelboor in de breedte van elke aardappel een gat boren, kan wel helemaal door en door, maar dat hoeft niet.
De cilinder die uit de appelboor komt in tweeën snijden, zodat je een kleiner en een groter stuk cilinder hebt.
Duw dan de kleine cilinder weer terug in de aardappel en duw dan met behulp van bijv. een lepeltje wat van de kruidenknoflookboter in het gat. Sluit het aardappelgat dan af met het grotere stuk van de cilinder. Dat moet boven de aardappel uit blijven steken. (zie foto) Doe zo bij alle aardappels.
Leg de aardappels in de ovenschaal en giet er de olie over. Schuif de schaal in de oven voor ± 1 uur of tot de aardappels gaar zijn.
Mochten ze te bruin worden dan afdekken met alufolie.
De knoflookteentjes boven een kommetje uitpersen en boter + peterselie + zout en peper erdoor roeren. Even apart zetten.
De aardappels schillen, wassen en droogdeppen.
Met een appelboor in de breedte van elke aardappel een gat boren, kan wel helemaal door en door, maar dat hoeft niet.
De cilinder die uit de appelboor komt in tweeën snijden, zodat je een kleiner en een groter stuk cilinder hebt.
Duw dan de kleine cilinder weer terug in de aardappel en duw dan met behulp van bijv. een lepeltje wat van de kruidenknoflookboter in het gat. Sluit het aardappelgat dan af met het grotere stuk van de cilinder. Dat moet boven de aardappel uit blijven steken. (zie foto) Doe zo bij alle aardappels.
Leg de aardappels in de ovenschaal en giet er de olie over. Schuif de schaal in de oven voor ± 1 uur of tot de aardappels gaar zijn.
Mochten ze te bruin worden dan afdekken met alufolie.