KookJij

Stifado

Een heerlijk stifado recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 225 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stifado te bereiden

*Verhit de olie in een pan met dikke bodem, bloem het vlees en bak op hoog vuur tot het aan alle kanten gebruind en dichtgeschroeid is.
*Gooi er dan de uien en knoflook bij en fruit deze aan tot ze glazig zien.
*Doe nu alle ingrediënten er bij behalve aardappels en peterselie en zet in een oven van 150°C gedurende 2 uren.
*Haal uit de oven roer even goed door en controleer of er genoeg vocht aanwezig is (eventueel aanvullen met wat bouillon). Doe de aardappels er bij en laat het geheel net niet onderstaan en zet terug in de oven voor 1 uur, die nog steeds staat op 150 °C.
*Meteen opdienen in voorverwarmde diepe borden, bestrooid met peterselie. Geef er eventueel een frisse salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Heerlijk lijkt mij dit, vooral met die grote hoeveelheid peterselie. Ik ga het zeker eens maken, maar dan wel met de peterseliesteeltjes meegetrokken, zonde om die weg te doen!