Recept
« Terug naar recepten
Stifado
PT225M
Stifado
Een heerlijk stifado recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
225 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifado te bereiden
*Verhit de olie in een pan met dikke bodem, bloem het vlees en bak op hoog vuur tot het aan alle kanten gebruind en dichtgeschroeid is.
*Gooi er dan de uien en knoflook bij en fruit deze aan tot ze glazig zien.
*Doe nu alle ingrediënten er bij behalve aardappels en peterselie en zet in een oven van 150°C gedurende 2 uren.
*Haal uit de oven roer even goed door en controleer of er genoeg vocht aanwezig is (eventueel aanvullen met wat bouillon). Doe de aardappels er bij en laat het geheel net niet onderstaan en zet terug in de oven voor 1 uur, die nog steeds staat op 150 °C.
*Meteen opdienen in voorverwarmde diepe borden, bestrooid met peterselie. Geef er eventueel een frisse salade bij.
*Gooi er dan de uien en knoflook bij en fruit deze aan tot ze glazig zien.
*Doe nu alle ingrediënten er bij behalve aardappels en peterselie en zet in een oven van 150°C gedurende 2 uren.
*Haal uit de oven roer even goed door en controleer of er genoeg vocht aanwezig is (eventueel aanvullen met wat bouillon). Doe de aardappels er bij en laat het geheel net niet onderstaan en zet terug in de oven voor 1 uur, die nog steeds staat op 150 °C.
*Meteen opdienen in voorverwarmde diepe borden, bestrooid met peterselie. Geef er eventueel een frisse salade bij.
kruidenvrouwke zegt: