KookJij

Stifado

Een heerlijk stifado recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Vangelis en Garula App.Spiridoula op Corfu
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stifado te bereiden

Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes in zijn geheel.
Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe.
Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten, de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.
Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
Tot slot op smaak maken en met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Niels Petra & Jessy Zwart)

recept meegekregen van vakantie op Corfu

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jepeni

jepeni zegt:
Bedankt voor je reactie,ik zal het eens proberen:)
liz

liz zegt:
In het heel heel echte recept hoort nog een snufje kaneel