Recept
« Terug naar recepten
Stifado
PT20M
Stifado
Een heerlijk stifado recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Niels Petra & Jessy Zwart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Vangelis en Garula App.Spiridoula op Corfu
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifado te bereiden
Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes in zijn geheel.
Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe.
Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten, de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.
Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
Tot slot op smaak maken en met zout en peper.
Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes in zijn geheel.
Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe.
Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten, de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.
Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
Tot slot op smaak maken en met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Niels Petra & Jessy Zwart)
recept meegekregen van vakantie op Corfu
jepeni zegt: