Recept
« Terug naar recepten
Stoemp op z’n Brabants
PT30M
Stoemp op z’n Brabants
Een heerlijk stoemp op z’n brabants recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoemp op z’n Brabants te bereiden
Snij de aardappelen in grote blokjes, doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
Serveer warm met gegrilde worsten.
Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
Serveer warm met gegrilde worsten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

fijnproever zegt:

gea zegt:
derbyke zegt: