Recept
« Terug naar recepten
Stokbroodjes [met Parmezaanse kip]
PT30M
Stokbroodjes [met Parmezaanse kip]
Een heerlijk stokbroodjes [met parmezaanse kip] recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
de boer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stokbroodjes [met Parmezaanse kip] te bereiden
1. Snijd de kipfilet in kleine lapjes. Snijd het stokbrood in 6 schuine stukken. Was en droog de sla en scheur de blaadjes in stukken. Pel de ui en snijd deze in ringen. Snijd het vruchtvlees van de paprika in repen. Hak de bieslook fijn.
2. Pureer in een hoge mengkom met de staafmixer de olijfolie met crème fraîche, azijn, honing, mosterd, bieslook, zout en peper tot een gladde dressing.
3. Meng in een diep bord de bloem met zout en peper. Klop het ei los in een tweede diep bord en schep in een derde diep bord de Parmezaanse kaas. Wentel de kipfiletlapjes één voor één achtereenvolgens door de bloem, het ei en de kaas.
4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfiletlapjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
5. Snijd de stukken stokbrood aan de bovenzijde in en beleg ze met de sla, ui, paprika, kipfilet en dressing.
2. Pureer in een hoge mengkom met de staafmixer de olijfolie met crème fraîche, azijn, honing, mosterd, bieslook, zout en peper tot een gladde dressing.
3. Meng in een diep bord de bloem met zout en peper. Klop het ei los in een tweede diep bord en schep in een derde diep bord de Parmezaanse kaas. Wentel de kipfiletlapjes één voor één achtereenvolgens door de bloem, het ei en de kaas.
4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfiletlapjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
5. Snijd de stukken stokbrood aan de bovenzijde in en beleg ze met de sla, ui, paprika, kipfilet en dressing.
feyenoordmama zegt: