BORD OPMAKEN:
1).Verdeel de vleessoorten over de borden
2).Leg hier omheen de gare groentes
3).Schep hierover de kippenbouillon.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot Kip in Bouillon met Groentes
PT1500M
Stoofpot Kip in Bouillon met Groentes
Een heerlijk stoofpot kip in bouillon met groentes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot Kip in Bouillon met Groentes te bereiden
1).Doe alle bestanddelen voor de bouillon (behalve de roomboter) in een grote pan, breng het water aan de kook en laat de soep vervolgens 24 uur trekken. Dat wil zeggen zo ongeveer aan de kook houden, zonder dat het echt kookt. Daarna kip er uit halen + spek en saucijsjes en die apart houden nadat de diverse vleessoorten zijn ontbeend en fijngesneden. De bouillon met de groentes en kruiden zeven en vervolgens de bouillon inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid en warm houden. Rest weggooien.
2).Kippendijen en -borsten inwrijven met zout en peper en op de bodem leggen van een pan. Zet ze onder de maïsolie en voeg de kruiden toe. Zet afgedekt in de oven, die op 80°C staat en haal de borsten er na 1,5 uur uit. De dijen blijven nog 2,5 uur in de oven.
De borsten worden vlak voor het opdienen in wat roomboter verder gebruind en gegaard.
3).Gaar alle groentes en houd warm.
4).De kippenbouillon afmaken nadat die voldoende is ingekookt en dan op smaak brengen met de roomboter en peper en zout.
2).Kippendijen en -borsten inwrijven met zout en peper en op de bodem leggen van een pan. Zet ze onder de maïsolie en voeg de kruiden toe. Zet afgedekt in de oven, die op 80°C staat en haal de borsten er na 1,5 uur uit. De dijen blijven nog 2,5 uur in de oven.
De borsten worden vlak voor het opdienen in wat roomboter verder gebruind en gegaard.
3).Gaar alle groentes en houd warm.
4).De kippenbouillon afmaken nadat die voldoende is ingekookt en dan op smaak brengen met de roomboter en peper en zout.