Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot met Rijst en Vlees en Sinaasappel uit de Slow Cooker
PT525M
Stoofpot met Rijst en Vlees en Sinaasappel uit de Slow Cooker
Een heerlijk stoofpot met rijst en vlees en sinaasappel uit de slow cooker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
525 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot met Rijst en Vlees en Sinaasappel uit de Slow Cooker te bereiden
1).De krokant gebakken spekreepjes verkruimelen en apart zetten.
2).De bloem, het zout en de peper goed mengen en de brokjes vlees daarin laten rollen.
3).In het vet dat uit het spek kwam de blokjes vlees bakken, zodat ze rondom een mooie kleur hebben gekregen.
4).Doe het vlees in de crockpot van de slow cooker.
5).In het dan over gebleven vet (eventueel aangevuld met wat rijstolie) de uien, selderij, lombok en wortelen bakken, tot de wortelen zacht beginnen te worden.
6).Voeg dan toe de knoflook, laurier blaadjes, nootmuskaat,
kruidnagel en sinas zeste en fruit dat 2 minuutjes mee.
7).Nu gaat de rijst er bij en het tomatenconcentraat en roer goed door, zodat alle rijstkorrels met een laagje vet zijn bedekt.
8).Vervolgens gaat de wijn er bij. Breng aan de kook en kook gedurende een paar minuten.
9).Nu gaat alles behalve het verkruimelde spek, de sinaasappelsap en de cayenne peper in de crockpot van de slow cooker.
10).De slow cooker wordt op SLOW gezet en mag dan 8 uren zachtjes pruttelen.
1).Een kwartier voor de tijd de sinaasappelsap en cayenne er goed doorroeren en dan nog even 15 minuten laten pruttelen.
2).De bloem, het zout en de peper goed mengen en de brokjes vlees daarin laten rollen.
3).In het vet dat uit het spek kwam de blokjes vlees bakken, zodat ze rondom een mooie kleur hebben gekregen.
4).Doe het vlees in de crockpot van de slow cooker.
5).In het dan over gebleven vet (eventueel aangevuld met wat rijstolie) de uien, selderij, lombok en wortelen bakken, tot de wortelen zacht beginnen te worden.
6).Voeg dan toe de knoflook, laurier blaadjes, nootmuskaat,
kruidnagel en sinas zeste en fruit dat 2 minuutjes mee.
7).Nu gaat de rijst er bij en het tomatenconcentraat en roer goed door, zodat alle rijstkorrels met een laagje vet zijn bedekt.
8).Vervolgens gaat de wijn er bij. Breng aan de kook en kook gedurende een paar minuten.
9).Nu gaat alles behalve het verkruimelde spek, de sinaasappelsap en de cayenne peper in de crockpot van de slow cooker.
10).De slow cooker wordt op SLOW gezet en mag dan 8 uren zachtjes pruttelen.
1).Een kwartier voor de tijd de sinaasappelsap en cayenne er goed doorroeren en dan nog even 15 minuten laten pruttelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdelen over de voorverwarmde borden en er de verkruimelde spek over strooien en eventueel iets groens. (korianderblaadjes of platte peterselie)