*Om wat meer bite te krijgen, kunnen de paprika en sugar snaps pas een kwartier voor afloop worden toegevoegd.
De saus mag best wat inkoken, dat maakt het geheel smeuïger
Voor de pindakaas, heb ik pinda's fijngehakt en toegevoegd.
Voor de ongezouten pinda's (wel belangrijk), heb ik zoute pinda's in water gezet.
Zelf gebruik ik bij dit gerecht sambal.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot met rundvlees en pinda's
PT60M
Stoofpot met rundvlees en pinda's
Een heerlijk stoofpot met rundvlees en pinda's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
'Aardappels'
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot met rundvlees en pinda's te bereiden
Verhit de olie in een braadpan/wok.
Voeg reepjes vlees toe, schroei ze in 3-4 min dicht.
Voeg ui en knoflook toe, roerbak ze 2 min mee.
Voeg aardappelblokjes toe, bak ze 3-4 min mee, totdat ze beginnen te bruinen.
Roer paprika en pindakaas erdoor.
Voeg al roeren de runderbouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Voeg als laatste de pinda's, sojasaus, sugarsnaps en rode paprika toe.*
Laat alles 45 min zacht stoven, met deksel op de pan, tot het vlees goed gaar is.
Garneer de stoofpot evt. met peterselie en serveer direct.
Voeg reepjes vlees toe, schroei ze in 3-4 min dicht.
Voeg ui en knoflook toe, roerbak ze 2 min mee.
Voeg aardappelblokjes toe, bak ze 3-4 min mee, totdat ze beginnen te bruinen.
Roer paprika en pindakaas erdoor.
Voeg al roeren de runderbouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Voeg als laatste de pinda's, sojasaus, sugarsnaps en rode paprika toe.*
Laat alles 45 min zacht stoven, met deksel op de pan, tot het vlees goed gaar is.
Garneer de stoofpot evt. met peterselie en serveer direct.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
hns zegt: