Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot uit Zuid-Italie
PT180M
Stoofpot uit Zuid-Italie
Een heerlijk stoofpot uit zuid-italie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
24 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Dr Atkins
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot uit Zuid-Italie te bereiden
Meng in een schaal wijn, ui, knoflook, basilicum, oregano, peterselie, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper. Leg hier het vlees in, keer het enkele malen om, zodat het vlees aan alle kanten met marinade bedekt is. Dek de schaal af en laat het een dag in de koelkast staan. Keer het vlees tussendoor nog enkele malen. Haal het daarna uit de marinade en droog het goed af. Kook de marinade tot de helft in. Laat het vlees in de rest van de olijfolie bruin worden. Schenk de ingekookte marinade erbij, doe het deksel op de pan en laat het 2 uur sudderen. Als het te droog is doe er dan een klein beetje water bij. Doe erna de tomatenpuree en de suiker naar smaak erbij en laat nog een half uur sudderen tot het helemaal gaar is. Haal het vlees uit de pan, schep eventueel vet van de saus af en gebruik de rest van de saus als jus.
Mijn kookverhaal (Dorry Hertog)
Misschien wat bewerkelijk, de echte bereiding duurt maar 15 min. maar de inwerking en het garen vergt tijd.