OPDIENEN met een lekkere aardappelpuree en als groentes
a).witlof, gecarameliseerd in sinaasappelsap met boter
b)Bretonse groentes
c)gewokte spitskool, savooiekool of spruitkool
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot van het Toscaanse platteland
PT200M
Stoofpot van het Toscaanse platteland
Een heerlijk stoofpot van het toscaanse platteland recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot van het Toscaanse platteland te bereiden
1).Verhit 1 eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit daarin 6 blaadjes salie aan gedurende een minuutje of 5. Vervolgens worden de blokjes pancetta krokant gebakken. Doe dan de uien en knoflook er bij en fruit die glazig aan. Dan gaan de andere groentes er in om zacht te worden (prei,selderij en winterwortel). Zet deze pan even apart in de oven op 80°C.
2).In de grote braadpan verhitten we de resterende 3 eetlepels olijfolie en vervolgens bakken we blokjes vlees aan alle kanten bruin. Strooi er dan een eetlepel bloem over uit en laat de bloem onder voortdurend roeren garen. Dan de 2 eetlepels tomatenconcentraat en de eetlepel oregano + citroenrasp door de massa roeren en vervolgens afblussen met rode wijn, fond en 2 eetlepels citroensap. We brengen dit aan de kook, doen de blaadjes rozemarijn er bij + de inhoud van de bakpan en zetten het vuur laag en doen het deksel op de pan en laten de inhoud zachtjes 3 uur koken.
De uiteindelijke bedoeling is om bijna al het vocht weg te koken, zodat er een dikke grove vleesbrei ontstaat
2).In de grote braadpan verhitten we de resterende 3 eetlepels olijfolie en vervolgens bakken we blokjes vlees aan alle kanten bruin. Strooi er dan een eetlepel bloem over uit en laat de bloem onder voortdurend roeren garen. Dan de 2 eetlepels tomatenconcentraat en de eetlepel oregano + citroenrasp door de massa roeren en vervolgens afblussen met rode wijn, fond en 2 eetlepels citroensap. We brengen dit aan de kook, doen de blaadjes rozemarijn er bij + de inhoud van de bakpan en zetten het vuur laag en doen het deksel op de pan en laten de inhoud zachtjes 3 uur koken.
De uiteindelijke bedoeling is om bijna al het vocht weg te koken, zodat er een dikke grove vleesbrei ontstaat
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:);)