Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot van zalm, garnalen en paddestoelen
PT30M
Stoofpot van zalm, garnalen en paddestoelen
Een heerlijk stoofpot van zalm, garnalen en paddestoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Delicious Magazine, ietsje aangepast door mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot van zalm, garnalen en paddestoelen te bereiden
Verwarm de olie in de stoofpan en fruit hier de knoflook, ui en prei in tot ze zachter zijn geworden. Meng er de bloem door en bak die eventjes mee; blus dit af met de wijn, fond en room en roer goed door tot er een lichtgebonden saus is ontstaan. Meng er dan de mosterd, laurier en oregano onder en breng aan de kook. Laat ca 5 minuutjes heel rustig koken onder af en toe doorroeren.
Meng dan de garnalen erdoor en leg de zalm naast elkaar in de saus en bestrooi met wat peper en zout. Leg een deksel op de pan (niet helemaal afsluiten.
Laat ze een minuut of 7 stoven tot ze gaar zijn, maar niet droog.
Bak in die tijd de champignons in de boter tot ze mooi goudbruin zijn en breng ze op smaak met peper en zout.
Schep de zalm op (voorverwarmde) borden en schep er de saus overheen. Leg er een flinke schep champignons bij en strooi er nog wat oregano overheen. Eet smakelijk!
Meng dan de garnalen erdoor en leg de zalm naast elkaar in de saus en bestrooi met wat peper en zout. Leg een deksel op de pan (niet helemaal afsluiten.
Laat ze een minuut of 7 stoven tot ze gaar zijn, maar niet droog.
Bak in die tijd de champignons in de boter tot ze mooi goudbruin zijn en breng ze op smaak met peper en zout.
Schep de zalm op (voorverwarmde) borden en schep er de saus overheen. Leg er een flinke schep champignons bij en strooi er nog wat oregano overheen. Eet smakelijk!