Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van kip onder een deegkorstje
PT60M
Stoofpotje van kip onder een deegkorstje
Een heerlijk stoofpotje van kip onder een deegkorstje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van kip onder een deegkorstje te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kip in reepjes en bak die bruin in de helft van de boter. Pel en hak de sjalot en knoflook, snij de lente-ui en prei in ringetjes, de wortelen in plakjes. Doe ze in de pan bij de kip, voeg de tijm toe en bak 6 minuten.
Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.
Snij de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 el olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Overtollige randjes snij je weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.
Doreer de bovenkant met losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.
Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.
Snij de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 el olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Overtollige randjes snij je weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.
Doreer de bovenkant met losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Groetjes; Erwin.
Lekkerbekske zegt:
Erwin Elens zegt:
Groetjes, Erwin.
Erwin Elens zegt:
Groetjes, Erwin.
Anna Koudys zegt:
Maar ik snap het wel, wij gebruiken die afkorting (bijna) nooit. Het is vaak of een (of meedere) theelepel (s) of een eetlepel.
Net zoals jullie soeplepel gebruiken, dan denken mensen ook wel dat er een opscheplepel voor de soep gebruikt wordt; ofwel een pollepel.
Zo leren we weer wat, nietwaar?
Groetjes,
Anna. :-)
Erwin Elens zegt:
1 koffielepel zout: 15 gr
1 koffielepel citroensap: 5 gr
1 koffielepel kaneel: 3 gr
1 koffielepel specerijen: 3 gr
Groetjes, Erwin.
Anna Koudys zegt:
Beetje meer of minder zal niets afdoen aan dit lekkere recept! :-)
Groetjes,
Anna.
Erwin Elens zegt:
Kant en klaar bladerdeeg is 150 à 200gr per vel.
Groetjes, Erwin.
Dieck zegt: