KookJij

Sudderkoteletten met een ouderwetse bite

Een heerlijk sudderkoteletten met een ouderwetse bite recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikzelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sudderkoteletten met een ouderwetse bite te bereiden

Doe een flinke kneep bakboter in de pan. Bestrooi vervolgens de karbonades aan beide kanten met peper en nootmuskaat (event. zout) en braad ze snel aan weerszijden bruin.
Laat ondertussen het blokje runderbouillon weken in een kopje gekookt water.
Als de karbonades (koteletten) bruin zijn dan afblussen met het kopje runderbouillon. Vervolgens de gebakken uitjes, laurier (ik gebruik poeder maar 2 laurierblaadjes kan ook), rode port en de eetlepel juspoeder toevoegen. Alle ingrediënten goed tussen de karbonades door roeren. Eventueel nog wat gekookt water erbij en hierna 3 à 4 uur heel zachtjes laten sudderen op de kleinste pit. Als je laurierblaadjes hebt gebruikt, deze er hierna uithalen.

Mijn kookverhaal (Kees van der Plas)

Eigenlijk laat ik dit soort vleesgerechten zo lang mogelijk sudderen. Een heerlijke geur verspreidt zich dan door het huis en als iedereen dan 's middags thuiskomt willen ze eigenlijk direct eten!! De geur van de rode port is hierbij onontbeerlijk (vind ik).

De foto is gemaakt door Gea Bruining!! Bedankt!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Weer een keer gemaakt, was weer heerlijk.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Je recept meegenomen en ga het zeker maken.
Gr.Els
Anna

Anna zegt:
Toen ik het recept las, dacht ik al: "dat moet heerlijk zijn!" Vlees moet sudderen en "trouwen":D;):p
Gea, zoals je ziet, staat je foto er bij! ;):D
gea

gea zegt:
OK; dank je! Eigenlijk had ik het kunnen weten, toch???;););););)
kees01

kees01 zegt:
Dat valt juist erg mee. Zelf moet ik natriumarm eten en dit recept is juist geschikt daarvoor. Het bouillonblokje wat ik gebruik is van Maggi met 33% minder zout. Dan moet je alles nog met 4 personen delen.;)
gea

gea zegt:
Klinkt lekker, Kees!:p Wordt het trouwens niet erg zout met én de bouillon én de juspoeder???