Eigenlijk laat ik dit soort vleesgerechten zo lang mogelijk sudderen. Een heerlijke geur verspreidt zich dan door het huis en als iedereen dan 's middags thuiskomt willen ze eigenlijk direct eten!! De geur van de rode port is hierbij onontbeerlijk (vind ik).
De foto is gemaakt door Gea Bruining!! Bedankt!!
Recept
« Terug naar recepten
Sudderkoteletten met een ouderwetse bite
PT240M
Sudderkoteletten met een ouderwetse bite
Een heerlijk sudderkoteletten met een ouderwetse bite recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Kees van der Plas
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sudderkoteletten met een ouderwetse bite te bereiden
Doe een flinke kneep bakboter in de pan. Bestrooi vervolgens de karbonades aan beide kanten met peper en nootmuskaat (event. zout) en braad ze snel aan weerszijden bruin.
Laat ondertussen het blokje runderbouillon weken in een kopje gekookt water.
Als de karbonades (koteletten) bruin zijn dan afblussen met het kopje runderbouillon. Vervolgens de gebakken uitjes, laurier (ik gebruik poeder maar 2 laurierblaadjes kan ook), rode port en de eetlepel juspoeder toevoegen. Alle ingrediënten goed tussen de karbonades door roeren. Eventueel nog wat gekookt water erbij en hierna 3 à 4 uur heel zachtjes laten sudderen op de kleinste pit. Als je laurierblaadjes hebt gebruikt, deze er hierna uithalen.
Laat ondertussen het blokje runderbouillon weken in een kopje gekookt water.
Als de karbonades (koteletten) bruin zijn dan afblussen met het kopje runderbouillon. Vervolgens de gebakken uitjes, laurier (ik gebruik poeder maar 2 laurierblaadjes kan ook), rode port en de eetlepel juspoeder toevoegen. Alle ingrediënten goed tussen de karbonades door roeren. Eventueel nog wat gekookt water erbij en hierna 3 à 4 uur heel zachtjes laten sudderen op de kleinste pit. Als je laurierblaadjes hebt gebruikt, deze er hierna uithalen.
Mijn kookverhaal (Kees van der Plas)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Gea, zoals je ziet, staat je foto er bij! ;):D
kees01 zegt:
gea zegt:
Els Meeuwsen zegt: