Recept
« Terug naar recepten
Sukadelap in Tarwebier
PT720M
Sukadelap in Tarwebier
Een heerlijk sukadelap in tarwebier recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelap in Tarwebier te bereiden
*Zet de oven aan op 85°C
*Zet alle groentes (ook de uien en knoflook), geschoond en gesneden klaar.
*Verhit de rijstolie en schroei het vlees rondom dicht. Haal het uit de pan en fruit de uien en knoflook aan tot de uien glazig zien.
*Doe het vlees weer terug in de pan met de uien en voeg toe de kruiden en het bouquet garni. Laat de geuren even snel in het vlees trekken gedurende 5 minuten.
*Vervolgens 1 eetlepel maïzena over het vlees strooien, alle groentes in de pan doen met het bier en snel opkoken. Doe de boter in de pan er bij, zet een deksel op de pan en vergeet de pan in de oven. Laat hem daar 11 uur z'n lot overpeinzen. In die tijd het vlees een paar keer omdraaien en eventueel wat bier er bij gieten. Pan uit de oven. Haal het vlees er uit en houd dat warm. Vis het bouquet er uit en bewerk de groentemassa in de pan met een staafmixer. Vervolgens de massa zeven en de zeef goed uitdrukken. Het zeefvocht weer terug in de pan en iets inkoken. Ondertussen het vlees in plakken snijden.
*Dien het vlees op met de groentesaus.
*Zet alle groentes (ook de uien en knoflook), geschoond en gesneden klaar.
*Verhit de rijstolie en schroei het vlees rondom dicht. Haal het uit de pan en fruit de uien en knoflook aan tot de uien glazig zien.
*Doe het vlees weer terug in de pan met de uien en voeg toe de kruiden en het bouquet garni. Laat de geuren even snel in het vlees trekken gedurende 5 minuten.
*Vervolgens 1 eetlepel maïzena over het vlees strooien, alle groentes in de pan doen met het bier en snel opkoken. Doe de boter in de pan er bij, zet een deksel op de pan en vergeet de pan in de oven. Laat hem daar 11 uur z'n lot overpeinzen. In die tijd het vlees een paar keer omdraaien en eventueel wat bier er bij gieten. Pan uit de oven. Haal het vlees er uit en houd dat warm. Vis het bouquet er uit en bewerk de groentemassa in de pan met een staafmixer. Vervolgens de massa zeven en de zeef goed uitdrukken. Het zeefvocht weer terug in de pan en iets inkoken. Ondertussen het vlees in plakken snijden.
*Dien het vlees op met de groentesaus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
NOOT:Een ander stuk vlees mag ook en een ander merk bier is ook geen bezwaar. Andere kruidenmix, enz..
deuxchapeaux zegt:
Dat heet dus "slow-cooking"!
Jan A.:(