Recept
« Terug naar recepten
Sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel
PT150M
Sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel
Een heerlijk sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wilco Berends, restaurant De Nederlanden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel te bereiden
Verwarm oven voor op 120 graden
Snijd de sukade in de lengte doormidden en bak ze rondom mooi bruin.
Haal het vlees uit de pan en bak in diezelfde pan de prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflool en spek
Voeg de tomatenpuree toe, bak deze even mee en blus af met de rode wijn
Voeg laurierblaadjes, thijm, rozemarijn en bouillon toe en laat dit afgedekt 8 uur in de oven op 120 gaar stoven
Hierna uit stoofvocht halen en iets laten afkoelen
Zeef het stoofvocht en laat dit inkoken tot gewenste dikte
Breng op smaak met peper en zout
Leg 3 vellen huishoudfolie tegen elkaar aan op het aanrecht en leg daar de nog warme sukade op
Rol de folie strak om de sukade zodat er een rol onstaat
Maak zo ook een tweede rol
Leg de rollen in de koelkast en laat ze koud worden
Snijdt er mooie medallions van en leg ze op bakpapier in een oven van 190 graden totdat ze heet zijn
Maak kroketjes door dunne en kleine uitgestoken rondjes rode biet, aardappel en knolselederij te stapelen
Wentel ze door de bloem, eiwit, paneermeel en nogmaals door het eiwit en paneermeel
In hete (180 gr) frituurolie goudbruin bakken
Halveer ze en leg een helft op een sukademedaillon
Schep er jus omheen en serveer er gebakken trompette de la mort, cantharellen en lente-ui bij, mooi rondom de sukade gedresseerd
Snijd de sukade in de lengte doormidden en bak ze rondom mooi bruin.
Haal het vlees uit de pan en bak in diezelfde pan de prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflool en spek
Voeg de tomatenpuree toe, bak deze even mee en blus af met de rode wijn
Voeg laurierblaadjes, thijm, rozemarijn en bouillon toe en laat dit afgedekt 8 uur in de oven op 120 gaar stoven
Hierna uit stoofvocht halen en iets laten afkoelen
Zeef het stoofvocht en laat dit inkoken tot gewenste dikte
Breng op smaak met peper en zout
Leg 3 vellen huishoudfolie tegen elkaar aan op het aanrecht en leg daar de nog warme sukade op
Rol de folie strak om de sukade zodat er een rol onstaat
Maak zo ook een tweede rol
Leg de rollen in de koelkast en laat ze koud worden
Snijdt er mooie medallions van en leg ze op bakpapier in een oven van 190 graden totdat ze heet zijn
Maak kroketjes door dunne en kleine uitgestoken rondjes rode biet, aardappel en knolselederij te stapelen
Wentel ze door de bloem, eiwit, paneermeel en nogmaals door het eiwit en paneermeel
In hete (180 gr) frituurolie goudbruin bakken
Halveer ze en leg een helft op een sukademedaillon
Schep er jus omheen en serveer er gebakken trompette de la mort, cantharellen en lente-ui bij, mooi rondom de sukade gedresseerd
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Claudia zegt: