KookJij

Suprême varkensgebraad met gegrilde broccoli en knoflookpuree

Een heerlijk suprême varkensgebraad met gegrilde broccoli en knoflookpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 472 kcal kCal energie
42 g Gram eiwit
20.1 g Gram vet
30.8 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Suprême varkensgebraad met gegrilde broccoli en knoflookpuree te bereiden

Snij de sjalotten grof.
Verdeel de broccoli’s in roosjes.
Maak de teentjes van de bol knoflook los (niet pellen) en plet ze een beetje met de zijkant van een mes.
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij fijn. Verhit 3 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof het fijngesneden pepertje ± 5 min. op een zacht vuur.
Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met versgemalen zwarte peper.
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olie (naar keuze) in een pan die ook in de oven kan. Bak het varkensgebraad even aan alle kanten. Doe er de tijmtakjes, de grof gesneden sjalotten, de laurierblaadjes en de knoflookteentjes bij. Leg 1 eetl. boter op het gebraad en zet 1 u. in een op 150 °C voorverwarmde oven. Bedruip het vlees in de helft van de gaartijd met zijn braadvocht.
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
Kook de broccoliroosjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Laat het vlees 5 à 10 min. rusten onder aluminiumfolie als het gebakken is. Haal de knoflookteentjes uit de pan.
Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. olijfolie en het vruchtvlees van de knoflookteentjes onder. Kruid met peper en zout.
Gril de broccoliroosjes in een hete grillpan. Besprenkel met de olijfolie met het pepertje en kruid met wat grof zeezout.
Snij het varkensgebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de knoflookpuree en de gegrilde broccoli. Overgiet het vlees eventueel met wat braadvocht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst