Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse kippasteitjes
PT50M
Surinaamse kippasteitjes
Een heerlijk surinaamse kippasteitjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke kuhn
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
marijke kuhn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse kippasteitjes te bereiden
Zeef het meel in een grote kom, grove stukken boter, citroensap of azijn, zout en ijswater toevoegen. Met 2 messen de boter voorzichtig door de bleom snijden tot alle boter met bloem is bedekt, als het deeg te nat is wat bloem toevoegen, als het te droog is wat water toevoegen. HET DEEG NIET KNEDEN!! Op met bloem bestoven aanrecht de deegmassa leggen (ziet er niet uit!) met deegroller erover heen,
deeg in drieën vouwen, randen met deegroller dichtdrukken, deeg kwartslag draaien, weer rollen in 3 vouwen (als een boek) draaien etc. herhaal dit een paar keer en laat het deeg min. 30 minuten in de koelkast rusten. Margarine of olie in de pan, hierin uit en knoglook fruiten, tomaat erbij, kip mee bakken, bouillonblok , tomatenpuree, zwarte peper, zout en suiker toevoegen evt. vocht in laten drogen, doperwten en in blokjes gesneden wortelen toevoegen, voorzichtig omscheppen, kappertjes, doperwten en augurken toevoegen, afproeven en evt. bij kruiden met zout en/of peper (moet niet te machtig zijn!) Vuur uit en af laten koelen.
Deeg uitrollen op met bloem bestoven aanrecht, ter grote van je bakblik (ovenschaal) Bakblik invetten, deeglap op de bodem, rand moiet er iets overheen handen, afgekoelde vulling over de deegbodem verdelen, met eiersnijder plakjes ei snijden en over de vulling verdelen. Met het resterende deeg de vulling bedekken, randen samenvouwen, netjes afwerken en pastei bakken in een hetelucht over op 175 graden, ondeveer 30 á 40 minuten, het deeg moet niet te donker van kleur zijn maar wel droog. Je kan deze pastei ook in een muffinvorm maken, rondjes uitsteken met glas of schaaltje met grote opening en zelfde werkwijze, dan heb je ongeveer 40 á 50 stuks heerlijke snackpasteitjes
deeg in drieën vouwen, randen met deegroller dichtdrukken, deeg kwartslag draaien, weer rollen in 3 vouwen (als een boek) draaien etc. herhaal dit een paar keer en laat het deeg min. 30 minuten in de koelkast rusten. Margarine of olie in de pan, hierin uit en knoglook fruiten, tomaat erbij, kip mee bakken, bouillonblok , tomatenpuree, zwarte peper, zout en suiker toevoegen evt. vocht in laten drogen, doperwten en in blokjes gesneden wortelen toevoegen, voorzichtig omscheppen, kappertjes, doperwten en augurken toevoegen, afproeven en evt. bij kruiden met zout en/of peper (moet niet te machtig zijn!) Vuur uit en af laten koelen.
Deeg uitrollen op met bloem bestoven aanrecht, ter grote van je bakblik (ovenschaal) Bakblik invetten, deeglap op de bodem, rand moiet er iets overheen handen, afgekoelde vulling over de deegbodem verdelen, met eiersnijder plakjes ei snijden en over de vulling verdelen. Met het resterende deeg de vulling bedekken, randen samenvouwen, netjes afwerken en pastei bakken in een hetelucht over op 175 graden, ondeveer 30 á 40 minuten, het deeg moet niet te donker van kleur zijn maar wel droog. Je kan deze pastei ook in een muffinvorm maken, rondjes uitsteken met glas of schaaltje met grote opening en zelfde werkwijze, dan heb je ongeveer 40 á 50 stuks heerlijke snackpasteitjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Miertje zegt:
Dus eerst een hele kip stoven met laurierblad, verse peper, ui, bouillonblok, peper en zout naar smaak. En daarna op smaak afbakken met sjalotje, tomaat etc.
Dan zul je zien dat de pastei echt"orgie" smaakt...
Mina warno zegt:
joosje zegt:
Laat wel weten of het gelukt is en of je het lekker vond. Ik ben benieuwd. Groetjes, Marijke, alias Joosje
joosje zegt:
joosje zegt:
Groetjes Marijke
anneke hardjopawiro zegt: