Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse kroketjes
PT45M
Surinaamse kroketjes
Een heerlijk surinaamse kroketjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse kroketjes te bereiden
Doe wat bakboter in een pan en laat het smelten (+/- 2 eetlepels). Doe er bloem bij en roer het zodat het een soort papje wordt. Doe er nu het gehakt en de ui bij en laat het gaar bakken. Gooi er intussen aromat, de uiensoep, nootmuskaat en een royale hoeveelheid Megahete sambal bij.
Haal het vlees wanneer het gaar is van het vuur en laat het afkoelen.
Kluts een ei en schenk het op een bordje. Doe de paneermeel op een ander bordje. Rol van het afgekoelde vlees kleine kroketjes. Niet te dik en niet te lang. Ongeveer even lang als je wijsvinger (tenzij die heel klein zijn) en even dik als 3 vingers (tenzij die heel dik zijn of veel te dun).
Doe wat zonnebloemolie in een pan en wacht tot het megaheet is. Nu kan je de kroketten erin frituren!
Haal het vlees wanneer het gaar is van het vuur en laat het afkoelen.
Kluts een ei en schenk het op een bordje. Doe de paneermeel op een ander bordje. Rol van het afgekoelde vlees kleine kroketjes. Niet te dik en niet te lang. Ongeveer even lang als je wijsvinger (tenzij die heel klein zijn) en even dik als 3 vingers (tenzij die heel dik zijn of veel te dun).
Doe wat zonnebloemolie in een pan en wacht tot het megaheet is. Nu kan je de kroketten erin frituren!
Mathew van Bebber zegt:
Bedankt