Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse loempia
PT60M
Surinaamse loempia
Een heerlijk surinaamse loempia recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ryanne Looijen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
srananfkukru.net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse loempia te bereiden
De kipfilet uitkoken en uitpluizen. De ui en knoflook fijn snipperen. In een pan wat olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten. De laos en salamblad toevoegen en daarna het vlees. Goed bakken. Als het vlees al wat bruin is, de groente, zout en zwarte peper toevoegen en goed omscheppen. Op smaak af maken met zout. De laos en salamblad uit het mengsel halen.
Bereiding flensjes:
Een mengsel maken van de bloem, maïzena, melk, zout en eieren. Hiervan dunne flensjes bakken en apart leggen. Op ieder flensje 1 volle eetl. van het mengsel doen en dichtvouwen. Een papje maken van bloem en water en hiermee de randen bestrijken en daarna dichtplakken. In een wok olie verhitten en de loempia’s hierin goud bruin bakken. Serveer met ketchup.
Bereiding flensjes:
Een mengsel maken van de bloem, maïzena, melk, zout en eieren. Hiervan dunne flensjes bakken en apart leggen. Op ieder flensje 1 volle eetl. van het mengsel doen en dichtvouwen. Een papje maken van bloem en water en hiermee de randen bestrijken en daarna dichtplakken. In een wok olie verhitten en de loempia’s hierin goud bruin bakken. Serveer met ketchup.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Linda Rahman zegt:
opa-henny zegt: