Recept
« Terug naar recepten
Sushi in een glaasje
PT40M
Sushi in een glaasje
Een heerlijk sushi in een glaasje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3/4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Japan
Bron:
in een glaasje uitgeverij J.H. Gottmer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sushi in een glaasje te bereiden
Kook de rijst in 2½ glas water totdat het water is opgenomen. Meng azijn, suiker en zout in een pan en verwarm langzaam zodat de suiker oplost. Schenk het azijnmengsel op de rijst, meng het er voorzichtig doorheen en laat lauw worden. Snij tonijn en zalm in kleine, niet te dikke reepjes en zet koel weg. Leg een vel aluminiumfolie op tafel, maak de nori vochtig en stapel ze, met de gladde kant naar beneden, op elkaar. Teken met behulp van een rond glaasje met een scherp mesje de contouren van twee cirkels en knip ze uit. Vul de glaasjes met afwisselend schijfjes nori, rijst (goed aangedrukt), zalm en tonijn. Zet tot het opdienen koel weg. Geef er sojasaus, wasabi en/of ingemaakte gember bij.
mevr de Cock zegt: