Recept
« Terug naar recepten
Taartje van Doesburgse -mosterdpuree (zieopm)
PT40M
Taartje van Doesburgse -mosterdpuree (zieopm)
Een heerlijk taartje van doesburgse -mosterdpuree (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van Doesburgse -mosterdpuree (zieopm) te bereiden
Kook de aardappels gaar en stamp er een puree van met de room, 10 gram boter, mosterd en zout en peper.
Doe de puree over in een spuitzak.
blancheer het preiblad en snij het blad in de lengte in dunne reepjes.
Blancheer de haricots verts en spoel ze na met koud water.
Bak de paddestoelen in de resterende boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Neem een ring met een doorsnee van ca 6 cm.
Spuit een laagje puree op de bodem.
Zet de boontjes tegen de binnenkant van de ring tot de zijkant geheel bedekt is.
Vul daarna de vorm aan met puree en leg de paddestoelen bovenop het taartje.
Haal de vorm om het taartje weg en bind een reepje preiblad om het taartje.
Zet het taartje van mosterdpuree 5 min. in de oven en zet het dan in het midden van een voorverwarmd bord.
Doe de puree over in een spuitzak.
blancheer het preiblad en snij het blad in de lengte in dunne reepjes.
Blancheer de haricots verts en spoel ze na met koud water.
Bak de paddestoelen in de resterende boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Neem een ring met een doorsnee van ca 6 cm.
Spuit een laagje puree op de bodem.
Zet de boontjes tegen de binnenkant van de ring tot de zijkant geheel bedekt is.
Vul daarna de vorm aan met puree en leg de paddestoelen bovenop het taartje.
Haal de vorm om het taartje weg en bind een reepje preiblad om het taartje.
Zet het taartje van mosterdpuree 5 min. in de oven en zet het dan in het midden van een voorverwarmd bord.
bertal zegt:
Zoals je ziet is hier ook wild bij gebruikt, maar je hebt gelijk.:);)
m.v.g. Bert Allers