KookJij

taartje van gerookte zalm en appel

Een heerlijk taartje van gerookte zalm en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe taartje van gerookte zalm en appel te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel, verdeel hem in parten en snijd deze in piepkleine blokjes 1/2 bij 1/2 cm. Steek met een deeguitsteker of een groot glas een cirkel met een doorsnede van 8 cm uit de boterham. Rooster de ronde witte boterham. Roer de crème fraiche met peper en zout glad en knip hierboven de bieslooksprietjes klein. Roer de appelblokjes erdoor. Verdeel het appelmengsel over het rondje brood. Drapeer de gerookte zalm om en over het torentje heen, zodat de appelblokjes helemaal bedekt zijn. Zet het taartje 2 min in de oven. Hierdoor wordt de zalm mooi warm, maar niet te gaar en blijft de appel knapperig en fris. Giet nu royaal bieslooksaus over het zalmtaartje en garneer met tuinkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Martin

Martin zegt:
Voortreffelijk!Zelfs niet visliefhebbers vonden het zeer smakelijk.
Teddo

Teddo zegt:
Heb het gisteren ook gemaakt en het smaakte inderdaad verrukkelijk. De Calvé Today was overigens niet te vinden in de supermarkt, dus heb ik het vervangen door AH Bieslook Sladressing en deze verdund met magere yoghurt.