Recept
« Terug naar recepten
taartje van gerookte zalm en appel
PT10M
taartje van gerookte zalm en appel
Een heerlijk taartje van gerookte zalm en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe taartje van gerookte zalm en appel te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel, verdeel hem in parten en snijd deze in piepkleine blokjes 1/2 bij 1/2 cm. Steek met een deeguitsteker of een groot glas een cirkel met een doorsnede van 8 cm uit de boterham. Rooster de ronde witte boterham. Roer de crème fraiche met peper en zout glad en knip hierboven de bieslooksprietjes klein. Roer de appelblokjes erdoor. Verdeel het appelmengsel over het rondje brood. Drapeer de gerookte zalm om en over het torentje heen, zodat de appelblokjes helemaal bedekt zijn. Zet het taartje 2 min in de oven. Hierdoor wordt de zalm mooi warm, maar niet te gaar en blijft de appel knapperig en fris. Giet nu royaal bieslooksaus over het zalmtaartje en garneer met tuinkers.
Martin zegt: