Recept
« Terug naar recepten
Taartje van ierse zalm
PT50M
Taartje van ierse zalm
Een heerlijk taartje van ierse zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van ierse zalm te bereiden
Snijd de zalm met 2 messen tot tartaar.
Meng ragfijn gesneden augurk, ui, kappertjes en fijngehakte kruiden onder de tartaar.
Breng deze op smaak met mosterd, olie en azijn. Proef af en met zout en peper verfijnen.
Maak met 14 ringen tartaarzalm taartjes en zet deze koel weg.
Saus: Roer de yoghurt, crème fraîche, de beide mosterd soorten en de knoflook door elkaar. Breng de saus op smaak met tabasco, zout en peper.
Presentatie:
Maak midden op een koud bord een spiegeltje van de saus (dit moet iets groter zijn dan het taartje). Leg wat zalmeitjes in de saus
Leg er een taartje midden op.
Leg bovenop het taartje wat fijngesneden plukjes frisee en shiso purper.
Nappeer om het geheel wat truffelolie.
Meng ragfijn gesneden augurk, ui, kappertjes en fijngehakte kruiden onder de tartaar.
Breng deze op smaak met mosterd, olie en azijn. Proef af en met zout en peper verfijnen.
Maak met 14 ringen tartaarzalm taartjes en zet deze koel weg.
Saus: Roer de yoghurt, crème fraîche, de beide mosterd soorten en de knoflook door elkaar. Breng de saus op smaak met tabasco, zout en peper.
Presentatie:
Maak midden op een koud bord een spiegeltje van de saus (dit moet iets groter zijn dan het taartje). Leg wat zalmeitjes in de saus
Leg er een taartje midden op.
Leg bovenop het taartje wat fijngesneden plukjes frisee en shiso purper.
Nappeer om het geheel wat truffelolie.