Recept
« Terug naar recepten
Taartjes van pompoen en aardappel
PT50M
Taartjes van pompoen en aardappel
Een heerlijk taartjes van pompoen en aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartjes van pompoen en aardappel te bereiden
Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij ze in fijne partjes. Schil de aardappelen, snij ze plakjes. Stoom beide groenten goed gaar, in 15 tot 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in wat boter of olijfolie.
Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de helft van de gestoofde sjalotjes aan toe.
Vet vier ovenschaaltjes goed in met boter of olie. Schik de partjes pompoen en de plakjes aardappel in laagjes in de schaaltjes. Strooi op elk groentelaagje wat kaas en kruid met peper uit de molen.
Giet de eieren bij de groenten. Schep bovenop de rest van de gefruite sjalot en werk af met een laatste laagje kaas. Zet 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in wat boter of olijfolie.
Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de helft van de gestoofde sjalotjes aan toe.
Vet vier ovenschaaltjes goed in met boter of olie. Schik de partjes pompoen en de plakjes aardappel in laagjes in de schaaltjes. Strooi op elk groentelaagje wat kaas en kruid met peper uit de molen.
Giet de eieren bij de groenten. Schep bovenop de rest van de gefruite sjalot en werk af met een laatste laagje kaas. Zet 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.