KookJij

Tagliatelle met champignons en ham

Een heerlijk tagliatelle met champignons en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2-3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tagliatelle met champignons en ham te bereiden

1. Reinig de champignons en snijd ze in grote stukken (de helft of een kwart). Laat wat boter en olie smelten in een kookpot. Bak kort en krachtig de champignons om en om, zodat ze sappig blijven. Bestrooi met wat witte peper uit de molen.
2. Voeg nog een kluitje boter toe en bestrooi met een goede eetlepel bloem (op het zicht). Laat de bloem nog even al roerend inbakken. Giet er wat koude melk op, strooi een weinig zout er in en roer goed door elkaar tot een redelijk dikke bechamel. Zet de pot voor korte tijd van het vuur weg.
3. Kook de tagliatelle gaar of beetgaar in ruim gezouten water.
(Zie de kooktijd op de verpakking.)
4. Alvorens de pasta kort te laten uitlekken in een zeef, voegt u 1 soeplepel (pollepel) van het kookwater bij de saus. Roer de saus goed om op een laag vuur. Voor een dunnere saus gebruikt u wat meer water. Werk de saus af met het sap van een 1/4-1/2 citroen. Proeven!
5. Roer de nog vochtige en warme tagliatelle en de gesneden ham door de saus. Giet alles in een ovenschaal en bestrooi met kaas (naar smaak en calorie-gevoel).
6. Plaats de schotel gedurende een 5-tal minuten onder de grill tot er een mooi bruin kaaskorstje ontstaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst