Ik doe er vaak een pepertje of wat sweet chilisaus erdoor voor een wat pittiger smaak.
Ik denk dat dit een Italiaans gerecht is, maar daar ik niet zo van tomatensaus bij de pasta hou, zal ik het wel hier en daar aangepast hebben. Het gehakt maak ik vaak op deze wijze, dus dan zal het wel zo zijn (ik heb er geen recept meer van, alleen op een andere kooksite waar ik dit ook opgestuurd heb een paar jaar geleden)
Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met romig gehakt
PT20M
Tagliatelle met romig gehakt
Een heerlijk tagliatelle met romig gehakt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
??? Geen idee, heb geen recept meer van.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met romig gehakt te bereiden
De pasta volgens kookvoorschriften "al dente" koken.
Ondertussen boter verhitten en hierin het gehakt snel rul bakken (en met een vork of pureestamper los stampen).
Dan ui + knoflook + paprika + tomaten + tijm + rozemarijn erdoor roeren, zachtjes laten pruttelen tot ui en paprika wat zachter zijn.
Proeven en eventueel nog zout en peper en/of tijm en rozemarijn extra toevoegen.
Meng de tomatenpuree met de room culinair en giet dit mengsel bij het gehakt. Al roerend zachtjes heet laten worden en even laten pruttelen tot de smaken goed zijn opgenomen (naar eigen smaak, indien nodig, het een of ander bijvoegen).
De tagliatelle afgieten, uit laten lekken en over 2 borden verdelen.
Het gehakt over de tagliatelle verdelen. Geraspte kaas erover en rijkelijk met peterselie bestrooien.
Ondertussen boter verhitten en hierin het gehakt snel rul bakken (en met een vork of pureestamper los stampen).
Dan ui + knoflook + paprika + tomaten + tijm + rozemarijn erdoor roeren, zachtjes laten pruttelen tot ui en paprika wat zachter zijn.
Proeven en eventueel nog zout en peper en/of tijm en rozemarijn extra toevoegen.
Meng de tomatenpuree met de room culinair en giet dit mengsel bij het gehakt. Al roerend zachtjes heet laten worden en even laten pruttelen tot de smaken goed zijn opgenomen (naar eigen smaak, indien nodig, het een of ander bijvoegen).
De tagliatelle afgieten, uit laten lekken en over 2 borden verdelen.
Het gehakt over de tagliatelle verdelen. Geraspte kaas erover en rijkelijk met peterselie bestrooien.