Recept
« Terug naar recepten
Tajine op de boerenbuiten
PT90M
Tajine op de boerenbuiten
Een heerlijk tajine op de boerenbuiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine op de boerenbuiten te bereiden
Kippenboutjes kruiden en even bruin bakken in olijfolie en boter.
Zoete paprika in ringen snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Look fijn snijden.
Lenteajuintjes grof snijden.
Aardappelen in iets dikkere schijven snijden.
Verwarm de tajine goed op een beetje olijfolie erin en de boven vernoemde ingredienten toevoegen, goed kruiden met de tajine kruiden.
Leg de kippenboutjes erboven op.
Zet het vuur op de laagste stand en verdeel de porto over het gerecht. Deksel op de tajine en laat nu maar zacht garen, af en toe eens alles omspatelen.
De laaste 10 min. de honing, krenten, rozijnen en appel in partjes erover verdelen.
Serveer zeer warm.
Zoete paprika in ringen snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Look fijn snijden.
Lenteajuintjes grof snijden.
Aardappelen in iets dikkere schijven snijden.
Verwarm de tajine goed op een beetje olijfolie erin en de boven vernoemde ingredienten toevoegen, goed kruiden met de tajine kruiden.
Leg de kippenboutjes erboven op.
Zet het vuur op de laagste stand en verdeel de porto over het gerecht. Deksel op de tajine en laat nu maar zacht garen, af en toe eens alles omspatelen.
De laaste 10 min. de honing, krenten, rozijnen en appel in partjes erover verdelen.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
chris zegt: