KookJij

Tajine van kalfsvlees met aardappelen, olijven en citroen

Een heerlijk tajine van kalfsvlees met aardappelen, olijven en citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine van kalfsvlees met aardappelen, olijven en citroen te bereiden

Bak de stukken kalfsvlees goudbruin in een grote pot met de olijfolie.
Voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden toe en laat 1 minuut verder bakken.

Voeg 20 cl water, 1 runderbouillonketeltje en een in vier gesneden citroen toe.
Dek af en laat heel zacht sudderen gedurende ongeveer 1 u. 30 min.

Maak ondertussen de aardappelen schoon, snij ze in grote stukken en laat ze weken in een grote kom met koud water.

Giet de aardappelen in de pot met de olijven en de honing, meng goed, dek af en laat gedurende 1 uur verder koken.

Breng de tajine daarna op groot vuur om de saus op te laten koken en serveer onmiddellijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst