Recept
« Terug naar recepten
Tapas hapjes
PT0M
Tapas hapjes
Tapas, heerlijk om van te genieten, van de kleine smaakvolle hapjes.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
28
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas hapjes te bereiden
- Tapas1:Snijd de mango in 12 partjes.Schep op elk partje een beetje ricotta en rol er een reepje rauwe ham omheen.
- Tapas2:Steek uit de tortilla's 12 cirkels van 5 cm.Meng garnalen,lente ui,creme fraiche,zout,peper en limoenschil.Schep de garnalentartaar op de tortilla en garneer met limoenschil.
- tapas3:Verhit de olie in een braadslede.Voeg van het vuur af de noten,komijn,chilipoeder,kerrie en zout toe en schud alles goed door elkaar.Zet de braadslede in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden,en rooster de noten in 20 min goudgeel.Schep ze geregeld om.Controleer tijdens het bakken of ze niet te donker worden.Laat ze afkoelen en schep ze in 12 kleine puntzakjes.(zelf maken van ovenpapier)
- tapas4:Beleg de plakjes brood met geitenkaas en een schijfje peer.Maal er een vleugje zwarte peper over.
- Tapas5:Kneus komijn en venkelzaad in een vijzel en voeg zout en peper toe.Snijd de zalm in blokjes en druk de blokjes met één kant in het specerijenmengsel.Bak de zalm in een hete koekenpan op de specerijenkant 2 min.Zet de zalm daarna nog 1 min in een voorverwarmde oven op 200 graden,tot hij net gaar is.Serveer de zalm aan spiesjes
ikke zegt:
:D:D:D:D:D