Recept
« Terug naar recepten
Tapasschotel
PT30M
Tapasschotel
Een heerlijk tapasschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapasschotel te bereiden
Laat de paprika's uitlekken en dep ze droog.Snij de paprika's in de lengte in brede repen.Halveer de ansjovis in de lengte en rol ze in de paprikarepen.Steek ze vast met een coctailprikker.Boen de champignons schoon en halveer ze.pel de knoflook en snij ze in dunne plakjes.Verhit 50 ml.olijfolie in een koekepan en bak de knoflook op een mattig vuur goudbruin/Pers de citroen en schenk deze bij de afgekoelde knoflookolie.Was de peterselie en hak deze fijn.Schenk de knoflookolie (houd 3 el.apart) over de champignons en bestrooi ze met de fijngehakte peterselie.Borstel de aardappels schoon en snijd ze in grove stukken.Kook de aardappels in 15 min.bijna gaar en giet ze af.Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de aardappelstukken goudbruin.roer de tomatenpuree door de 3 el.knoflookolie.Breng dit op smaak met peper en zout en een paar druppels tabaco.Schep dit over de aardappels.Serveer de 3 tapas in leuke bakjes en zet er nog meer prikkers bij met servetten.
Lambert zegt: