Recept
« Terug naar recepten
Tarbot met Oosterschelde kreeft, ( zie opm)
PT60M
Tarbot met Oosterschelde kreeft, ( zie opm)
Een heerlijk tarbot met oosterschelde kreeft, ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot met Oosterschelde kreeft, ( zie opm) te bereiden
Bereiding
Spoel de aardappelen goed en dep ze even droog.
Doe de arachideolie in een pan met de kruiden en de knoflook en verhit hem tot tachtig graden.
Doe de aardappelen in de pan en laat ze langzaam gaar worden.
Stoof voor de coulis de sjalot en de knoflook en bevochtig met de kippenbouillon.
Laat het geheel inkoken tot de bouillon bijna verdampt is.
Zet intussen een pan op met water, snijdt de blaadjes van de waterkers en blancheer ze door enkele seconden onder te dompelen en daarna direct af te koelen in ijswater.
Voeg ze bij de ingekookte, warme kippenbouillon en maal dit alles in de blender
Duw de coulis door een fijne zeef.
Spoel de prei en snijd hem in grove julienne en stoof hem in wat boter met een kleine scheut kippenbouillon tot hij beetgaar is.
Kruid met wat zout.
Smelt voor de mousselinesaus de boter.
Doe de eierdooier met de limoenazijn en de limoensap in een steelpannetje.
Klop de saus op een zacht pitje tot schuim
Verdeel de tarbot in gelijke delen (acht). Zet een tafelpannetje op met een klont boter, een scheut olijfolie en een scheut kippenbouillon, stoof hierin zachtjes de tarbot onder een deksel.
Kook de kreeft per 100gram 1 minuut en haal hem uit de schaal. Kook de groen asperges beetgaar.
Spoel de aardappelen goed en dep ze even droog.
Doe de arachideolie in een pan met de kruiden en de knoflook en verhit hem tot tachtig graden.
Doe de aardappelen in de pan en laat ze langzaam gaar worden.
Stoof voor de coulis de sjalot en de knoflook en bevochtig met de kippenbouillon.
Laat het geheel inkoken tot de bouillon bijna verdampt is.
Zet intussen een pan op met water, snijdt de blaadjes van de waterkers en blancheer ze door enkele seconden onder te dompelen en daarna direct af te koelen in ijswater.
Voeg ze bij de ingekookte, warme kippenbouillon en maal dit alles in de blender
Duw de coulis door een fijne zeef.
Spoel de prei en snijd hem in grove julienne en stoof hem in wat boter met een kleine scheut kippenbouillon tot hij beetgaar is.
Kruid met wat zout.
Smelt voor de mousselinesaus de boter.
Doe de eierdooier met de limoenazijn en de limoensap in een steelpannetje.
Klop de saus op een zacht pitje tot schuim
Verdeel de tarbot in gelijke delen (acht). Zet een tafelpannetje op met een klont boter, een scheut olijfolie en een scheut kippenbouillon, stoof hierin zachtjes de tarbot onder een deksel.
Kook de kreeft per 100gram 1 minuut en haal hem uit de schaal. Kook de groen asperges beetgaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
bertal zegt:
Fijn van je te horen dat het leuke recepten zjn.
Morgen ga ik met een kookvriend de receptuur maken voor de maand juni
( denk aan
asperges menu )
bedankt voor de leuke reactie :);)
m.v.g. Bert Allers